30 Mayıs 2010 Pazar

Polen Kapanı Denemelerimiz


Taa en başlarda Hüseyin abiye demiştim "gel şu polen işine bir girelim" diye.

Sonralarda kafasında yeretmiş olacakki o bana bastırmaya başladı. Kovanları polen tuzaklı hale getirmeye çalıştık.  Fakat tek katlı ızgara kullandığımızdan ve başlarda polen tuzağının mantığını tam anlayamadığımızdan dolayı polen tuzaklı kovanlarımızın tuzaksızlardan tek farkı sadece havalandırması iyi olan kovan olması oldu.

Sonra kovan girişine monta edilen polen kapanlarını kendi çıkardığımız ölçülerle yaptık.

Eee yeni birşey yapılırda çalışıp çalışmadığı kontrol edilmez olurmu. Geçtiğimiz pazar mehmetin yamula barajına balık için gidipte oltasına takılan oğulun girişine polen kapanımızı yerleştirdik.


Yaklaşık olarak 4 çerçevelik bir oğul. Ağaçtan dalı kesmişler boş çuvala koymuşlar ve arılığa getirmişler. Bende kovana çırptım. Resimde Hüseyin abi kovanın diğer köşesine toplanan arıları çerçevelere geçmesi için zorluyor, o zorladıkça arılar inat ediyorlar. Nihayet tümü olmasada büyük bir miktarını ham peteklere çıkartmayı başardı.

Hemen ertesi gün petekler kabarmış ve yumurta atılmış. Kim ne derse desin daldaki oğul bölünerek elde edilmiş oğuldan çok çok daha hızlı gelişiyor...

Buda polen Tuzağının kısa bir videosu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder