20 Haziran 2010 Pazar

5. Katı Atsakmı Atmasakmı :D

Yazıma başlamadan önce bir isteğim olacak siz değerli ziyaretçilerimizden. Şöyle destekli bir Maşaallah çekin önce. :)

Bu haftaki bakımlarda 4. katı attığımız şampıyonun işlerini en sona bıraktık. Sebebi yüksek oluşu, diğer kovanlarda moral bozucu bir durum olsa bile 4 katlıya en son bakalımda moralimiz düzelsin düşüncesi. :)

 

Kovanı uzaktan görüpte inanmayan arkadaşlar olduğu için bol bol fotolarını aldım.


Koloni şu anda tam 40 çerçevede çalışıyor. 2 çerçeve balıda afiyetle yenildi. :)


Sırlanmış ballı bir çerçevesini daha alalım dedik, bu sırada birkaç çerçeveyi çekip üzerindeki arıları silkeleyince zaten yoğun olan kovan girişinde sakallar oluştu.


Normal zamanda koloninin girişinde bu şekilde bir yoğunluk gözlemlenebiliyor.

Şimdi asıl mesele kovana 5. katı atalımmı atmayalımmı. Fakat rüzgardan korkuyorum. Kovanların yerleri de değişecek yakında. Şu anda mis gibi çiçek kokan ballar oluşmaya başladı. Bal akımı istenildiği kadar yoğun olmasada geliyor hamdolsun. Etrafta ayçiçeği tarlaları mevcut. Diyoruz ki çiçek balıyla ayçiçeğininkisi karışmasın. Hoş ikiside çiçek ama birisi sadece bir tür diğeri karışımı farklı içeriği zengin bal.

Bu sebeple ayçiçekleri açmaya başlayınca kovanları Erciyese yakın bir yere nakledeceğiz. Evet nakledeceğiz nakletmesine ama 5. katı da koyunca hiç arı zayi etmeden nasıl nakledeceğiz? Bağlasak birbirlerine katları, kaldırmak neredeyse imkansız. Geçenlerde birazcık yana kaydırmak istedim. Ama nafile yerinden kıpırdamıyor. Bu aralar bunlarla avunuyoruz bakalım.

Mevla bizlere ve sizlere ne veriyorsa, en halisini, en güzelini, en makbulünü (en önemliside) HAYIRLI olanını versin. (Amin)

Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder